Matot, jotka tuovat lämpöä ja tyyliä kotiisi

Valitse oikea matto joka huoneeseen

Maton valinta on tärkeä osa kodin sisustusta, sillä se vaikuttaa merkittävästi huoneen tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Eri huoneet vaativat erilaisia mattoja, joten on hyvä miettiä, millainen matto sopii parhaiten kuhunkin tilaan. Esimerkiksi olohuoneessa matto voi olla suuri ja pehmeä, kun taas eteisessä kestävä ja helppohoitoinen matto on käytännöllisempi valinta.

Makuuhuoneessa matto tuo lämpöä ja mukavuutta, ja se voi olla esimerkiksi nukkamatto, joka tuntuu miellyttävältä paljaiden jalkojen alla. Keittiössä taas maton tulee olla helppo puhdistaa, joten sileäksi kudottu matto tai muovimatto voi olla hyvä vaihtoehto. Porvoon Vaihtokaluste tarjoaa laajan valikoiman mattoja eri huoneisiin, joten löydät varmasti sopivan maton jokaiseen tilaan.

Mattojen materiaalit ja niiden vaikutus kotiin

Mattojen materiaalit vaikuttavat paitsi ulkonäköön myös käytännöllisyyteen ja kestävyyteen. Villamatot ovat luonnollisia ja kestäviä, ja ne tuovat lämpöä kotiin. Villamatot ovat myös hyvä valinta allergikoille, sillä villa hylkii pölyä ja likaa. Puuvillamatot ovat kevyitä ja helppohoitoisia, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi lastenhuoneeseen tai keittiöön.

Viskoosimatot ovat pehmeitä ja kiiltäviä, ja ne tuovat ylellisyyttä sisustukseen. Ne ovat kuitenkin herkempiä kosteudelle ja kulutukselle, joten ne sopivat parhaiten tiloihin, joissa ei ole paljon liikennettä. Sisalmatot ovat kestäviä ja ekologisia, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi eteiseen tai terassille.

Mattojen hoito ja ylläpito

Mattojen hoito ja ylläpito on tärkeää, jotta ne säilyvät kauniina ja käyttökelpoisina pitkään. Säännöllinen imurointi on tärkeää, jotta matto pysyy puhtaana ja pölyttömänä. Villamatot kannattaa myös tuulettaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät raikkaina. Tahrat kannattaa poistaa heti, jotta ne eivät pääse imeytymään maton kuituihin.

Mattojen pesu kannattaa tehdä valmistajan ohjeiden mukaan. Joitakin mattoja voi pestä kotona, kun taas toiset vaativat ammattimaista pesua. Tarjoamme myös mattojen kanttauspalvelun, joten voit saada matostasi juuri oikean kokoisen ja muotoisen. Meiltä saat myös vinkkejä ja neuvoja mattojen hoitoon ja ylläpitoon.

Väri- ja kuosivalinnat matoissa

Maton väri ja kuosi vaikuttavat merkittävästi huoneen ilmeeseen. Vaaleat matot tuovat tilaan avaruutta ja valoa, kun taas tummat matot luovat lämpöä ja kodikkuutta. Kuviolliset matot voivat olla näyttävä sisustuselementti, kun taas yksiväriset matot ovat rauhallisempia ja helpommin yhdisteltävissä muihin sisustuselementteihin.

Meiltä löydät niin klassisia kuin moderneja mattoja, joten voit luoda kotiisi juuri haluamasi ilmeen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan oikean värin ja kuosin, jotta matto sopii täydellisesti muuhun sisustukseen.

Porvoon Vaihtokaluste

Porvoon Vaihtokaluste on porvoolainen perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1975 lähtien. Tarjoamme laajan valikoiman mattoja eri huoneisiin ja tarpeisiin. Valikoimastamme löydät muun muassa käytävämatot, lasten matot, nukkamatot, puuvillamatot, sileäksi kudotut matot, sisalmatot ja viskoosimatot. Meiltä löydät myös laadukkaat Louis de Poortere ja VM Carpet -matot.

Tarjoamme asiakkaillemme myös kotiinkuljetuksen, kokoamispalvelun sekä vanhojen kalusteiden poisviennin ja kierrätyksen. Autamme mielellämme sinua sopivien huonekalujen ja mattojen valinnassa sekä niiden sijoittelussa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua löytämään juuri sinun kotiisi sopivat matot ja muut sisustuselementit. Porvoon Vaihtokaluste on luotettava kumppani kodin sisustuksessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit